ДАТА 21.12.2014г.
НИЕ СМЕ НА ВАША СТРАНА!

ДЕЙНОСТИ

Тема за борбата с фашизма заинтригува над 3000 ученици

Творбите и резултатите от националния конкурс „Паметта на времето” бяха представени пред читатели  от ж.к. „Яворов”

Любители на българската история и литература се събраха в Народно читалище “Димчо Дебелянов”. Повод бе представянето на сборника с ученически есета и рисунки „Паметта на времето”. Книгата е събрала най-доброто от творчеството на децата в националния конкурс на тема : „Приносът на българския народ за победата над  хитлерофашизма”. Съставители на сборника са докторите на историческите науки Марин Калонкин и Иван Карадачки.

Празник за жените от комплекс „Яворов”

Традиционната кулинарна изложба в НЧ „Димчо Дебелянов” получи подкрепа от евродепутата Илияна Йотова и народните представителки от КБ Валентина Богданова и Корнелия Нинова

Народно читалище”Димчо Дебелянов” в столичния комплекс „Яворов”  отново отвори врати за участниците в традиционната кулинарна изложба, посветена на празника на жената. Срещата на най-добрите в кулинарното изкуство съвпадна с Тодоровден – денят, в който пролетта се пробужда и ни напомня за красотата на нашата страна. В салона на читалището бяха изложени  картини от дантели на Лилия Ковачева, рисунки и картички от децата в читалищната школа по изобразително изкуство.

Учреди се Клуб на младите социалисти

Клуб на младите социалисти бе учреден в район Слатина на 11 септември. В него се включиха 25 членове на БСП до 35-годишна възраст. За председател на клуба бе избрана Ваня Григорова, която на следващия ден отпразнува 31-ия си рожден ден. В Оперативното бюро на районната младежка структура влязоха още Иван Захариев, Андрей Благоев, Илиян Димитров и Димитър Главинов.

Евродепутати от ПЕС организираха обучителен семинар

„Разработване и управление на проекти, финансирани от ЕС” бе темата на семинара на 25 и 26 април в читалище „Димчо Дебелянов” в район Слатина. Инициатор за обучението бяха българските представители в групата на Партията на европейските социалисти в ЕП. Участниците в семинара бяха насърчени лично от евродепутата Кристиан Вигенин.